Skip to main content

Οι καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα Μέρος 1

Οι καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα Μέρος 1

Κάθε παραλία στην Ελλάδα θα σας κάνει να την ερωτευτείτε! Είναι όλες πανέμορφες και μοναδικές. Με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, χρυσή άμμο ή μαγευτικά βότσαλα και τοπία που κόβουν την ανάσα, η Ελλάδα είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις των παραλιών. Είτε αναζητάτε χαλάρωση, περιπέτεια ή φυσική ομορφιά, οι ελληνικές παραλίες έχουν κάτι να προσφέρουν για όλους. Ας βουτήξουμε στις κορυφαίες παραλίες της Ελλάδας και ας ετοιμαστούμε να απολαύσουμε τον ήλιο!

Όπως φαίνεται στο Instagram, στο TikTok, σε διαφημίσεις και ντοκιμαντέρ, η φημισμένη παραλία Ναυάγιο (Ναυάγιο) στη Ζάκυνθο είναι πιο εντυπωσιακή από κοντά. Τα τιρκουάζ νερά και η λευκή άμμος αναδεικνύουν το παλιό ναυάγιο και οι γύρω βράχοι το κάνουν ένα πραγματικά σουρεαλιστικό θέαμα.

Πιθανότατα θα έχετε δει και την παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά, μία από τις 30 καλύτερες παραλίες του κόσμου! Αυτός ο κόλπος που βρίσκεται ανάμεσα σε 2 βουνά, είναι καλυμμένος με λευκά βότσαλα και περιβάλλεται από τεράστιους ασβεστόλιθους και καταγάλανα νερά. Τα ηλιοβασιλέματα είναι επίσης εντυπωσιακά, αφού ο ήλιος δύει ακριβώς μπροστά σας δίνοντας μαγευτικά πορτοκαλί και ροζ χρώματα.

Η Κρήτη είναι ευλογημένη αφού έχει κυριολεκτικά τα πάντα. Στα Χανιά, θα βρείτε την παραλία του Μπάλου και την παραλία του Ελαφονησίου, που ανήκουν και οι δύο στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Ανάλογα με την παλίρροια, μπορεί να είναι νησί ή να συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα και οι δύο διαθέτουν ροζ άμμο που είναι υπολείμματα θρυμματισμένων κοχυλιών.

Στο πρώτο "πόδι" της Χαλκιδικής (Χερσόνησος της Κασσάνδρας), θα βρείτε την παραλία Possidi Cape (Φάρος), τη μοναδική παραλία στην Ελλάδα που αλλάζει... σχήμα κάθε χρόνο. Αυτή η μεγάλη έκταση άμμου διαμορφώνεται από τα χειμερινά ρεύματα και δεν είναι ποτέ η ίδια δύο φορές. Ο ιστορικός φάρος στην αρχή της αμμουδιάς και τα κρυστάλλινα νερά που την περιβάλλουν συμβάλλουν σε μια εντυπωσιακή εμπειρία.

Σίγουρα, υπάρχουν αμέτρητες ακόμα μοναδικές και ειδυλλιακές παραλίες στην Ελλάδα, οπότε θεωρήστε ότι αυτή είναι μόνο μια γεύση, καθώς έχουμε να σας επισημάνουμε μερικές ακόμα για να σας δώσουμε έμπνευση. Μείνετε συντονισμένοι για το μέρος 2 με τις καλύτερες ελληνικές παραλίες!